Pages

31.10.09

Vaajakoski


Tänään Vaajakoskella.

Sivupalkissa Viikon piisi: Jim Capaldi - Oh How We Danced
(Moni muistaa tästä Muskan version, Häämuistojen valssi)

29.10.09

Perhealbumi täydentyy


Tulihan ne vihdoin...
Kissamaun kanssa kuvailimme maaliskuussa 2009 hektisen kuvaussession. Minun kamerasta loppui akku jo avausmetreillä ja Kissamaulla oli ollut valotussäädöt vähän alakantissa kun tilanne eteni sangen nopeatempoisesti.

Näitä on nyt pantattu kuukausikaupalla, mutta kyllähän noista mummille ja vaarille kymppikuvat saa mainiosti.

Copyrighttien kanssa on ilmeisesti syytä jakaa se Kissamaun ja mun kesken, sillä minä otin osan ja Kissamau osan näistä kuvista Kissamaun kameralla ja Kissamau viimeisteli nämä nettiformaattiin.
"Voidaan kai puhua sukunäöstä. Kasvojenpiirteet on eri, mutta ilmeet identtiset", toteaa Kissamau naureskellen.


Itse sanoisin että ilman tuota helkkarin taulukoukkua olisivat ihan passeleita! :D

Ohai! Itz awesum National Kitteh Day


Everyday is Caturday, but October 29 iz National Kitteh Day.

Treat Your Cats Like Royalty!

28.10.09

Opettavaista, kuin...


Being divorced is like being hit by a Mack truck.
If you live through it, you start looking very carefully to the right and to the left.
-Jean Kerr

27.10.09

Energiansäästölamput yhtä tyhjän kanssa?


Valmistajat saavat pienloistelampuista enemmän voittoa kuin hehkulampuista. Tavallinen hehkulamppu maksaa noin 50 senttiä kappale. Korvaavien lamppujen hintahaitari ulottuu vajaasta neljästä eurosta yli 20 euroon.

Uusi lampputyyppi ei toimi ilman elohopeaa. Elohopea on myrkyllinen raskasmetalli. Se on jo pieninä pitoisuuksina haitallinen ihmiselle. Jos pienloistelamppu hajoaa sisätiloissa, se voi aiheuttaa lievän elohopeamyrkytyksen. Erityisvaarassa ovat lattioilla könyävät lapset ja kotieläimet.

MOT ohjelmassa oli vielä juttua laajamittaisista verkkohäiriöistä suojaamattomuuden takia ja se että jos hyvin käy, asetus vähentää EU:n energiankulutusta alle puoli prosenttia.

Minä olen koko ajan sanonut että tätä ongelmaa ei selätetä ostamalla vaihtoehtoisia tavaroita. Näyttäisi siltä, että monessa asiassa on se toinenkin puoli ja olemme vaarassa joulua ojasta allikkoon.

Mutta kiltisti on meillekin vaihdettu energiansäästölamput.

Aki on nero

Elokuvamaanantain tämänkertaisena aiheena ovat suomalaiset elokuvat.

Minä olen suuri Kaurismäkeläisen elokuvakerronnan ystävä, ja tunnen sen hieman surrealistisen ja nostalgisen Akilandian, jossa nykypäivä ja 50-luku sekoittuvat juhlavan ankeasti yhteen, mitä monet eivät muka havaitse ympärillään. Tämä liittyy ilmeisesti siihen että olen Akin ikätoveri ja muistan nuo elementit.

Valintani on Laitakaupungin valot (2006), kyseessä on Kauas pilvet karkaavat (työttömyys) ja Mies vailla menneisyyttä(asunnottomuus) elokuvien aloittaman Suomi-trilogian viimeinen osa (teemanaan yksinäisyys).
"Päähenkilön onneksi elokuvan tekijä on tunnetusti hellämielinen vanhus, joten (ilman juonispoilereita) voimme olettaa jonkinlaisen toivonkipinän valaisevan loppukohtausta."



Lights In The Dusk trailer


Aki on nero.

26.10.09

Tappotahtia Rautaruukilla?

"Työnantaja ei tullut edes hautajaisiin"

Rautaruukki kiistää työntekijöiden väitteet, joiden mukaan sairauspoissaolot ovat räjähtäneet kasvuun ja johtaneet jopa itsemurhiin sen jälkeen, kun yhtiön johto yksipuolisesti muutti Raahen terästehtaan työvuoroja työntekijöille raskaammiksi.
Työntekijät vertasivat Ruukki Metalsia France Telecomiin, jonka 25 työntekijää on tehnyt itsemurhan.

Kolme itsemurhaa samalla työpaikalla kuukauden aikana ei voi olla sattumaa. Ihmiset ovat varmasti kovien paineiden alla nelivuorotyössä. Yhtiön johdon mielestä on siis väärin edes vihjaista että tehtaan työoloilla ja vuorojärjestelyillä olisi jokin yhteys tämän tapaisista tapauksissa, koska se olisi "uhreilla ratsastamista".
"AAIIYY - 4 vapaata - AAIIYY - 4 vapaata - Keskiviikkona aamu, torstaina aamu, perjantaina ilta, lauantai vapaa (oikeasti ilta), sunnuntai vapaa (oikeasti yö), maanantaina yö ja sitten on neljä vapaata, eli tiistai vapaa keskiviikko vapaa, torstai vapaa, perjantai vapaa. Lauantai aamu, sunnuntai aamu, maanantai ilta, tiistai ilta, keskiviikko yö ja tostai yö ja taas 4 vapaata jne..."

Miten KENENKÄÄN unirytmi kestää tällaista?
"Osa nukkuu pillereiden avulla ja osa jopa valvoo pillereiden avulla", kertoo työsuojeluvaltuutettu

25.10.09

Sunnuntaiklassikko, venäläistä alkuperää


Tämänkertainen sunnuntaiklassikko on myös yksäri tyttärelleni Kissamaulle, jota olen valistanut isänpuoleisen sukumme taustasta ja neuvokkaista esi-isistämme, jotka vallankumouksen pyörteissä länteen suuntaamalla tekivät mahdolliseksi Suomeen asettuneiden jälkipolvien syntymisen.


Elävästä arkistosta löytyi mielenkiintoinen klippi, jossa lauluesityksen päätteeksi Kirill Babitzin kertoo sukunsa vaiheista Pietarissa. Taas tarinat yhtenevät, huomaa maininta Ranskasta ja Karjalan kannaksesta.
yle.fi - Kirka kertoo venäläisistä juuristaan - Elävä arkisto

80-luvulla myös Pedro's Heavy Gentleman teki tästä venäläisestä kansansävelmästä hienon version Jim Pembroken toimiessa laulusolistina. Suomeen asettunut britti Pembrokehan muistetaan parhaiten Wigwam-yhtyeestä.


Muiden klassikot täällä.

Jälkikirjoitus:
Susu Petalin blogien 4-vuotisjuhlien humussa huomasin unohtaneeni juhlia omien vielä verkosta löytyvien blogieni 4-vuotiskekkereitä 9.10. :D

24.10.09

Siirtymä talviaikaan



Luontokuvia tältä lokakuiselta lauantaiaamulta pihastani...

...pyykinpesua, siivousta, tiskausta, ruuanlaittoa.

Ensi yönä, Suomi ja kaikki muutkin EU-maat siirtyvät sunnuntain vastaisena yönä talviaikaan. Kellot säädetään uuteen asentoon kello 04. Kelloja on renkattu Suomessa vuodesta 1981. Minusta kyseisen pelleilyn voisi jo lopettaa, vaikkei tämä syksyinen säätö niin vaikea olekaan kuin keväinen, joka sekoittaa unirytmin.

*********
...uusi Viikon Piisi sivupalkissa - "You've Lost That Lovin' Feelin'" by the Righteous Brothers, produced and co-written by Phil Spector (1965).

22.10.09

Valokuvatorstai, tie ulos


Valokuvatorstai, tie ulos
Photothursday, way out
Posted by Picasa


Tämän päivän internet-antiin sisältyi poikkeuksellisen paljon valokuvausaiheisia linkkejä:

21.10.09

Parivaljakko ja parisuhteet


nään minua ärsytti Kotivinkki-lehden "Suuri parisuhdekysely". Sen mukaan kuulemma peräti 63% antaisi uskottomuuden anteeksi puolisolleen. Heh, teoriatasolla sitä saattaakin ajatella niin. Mutta asiaan käytännössä törmänneenä voin kertoa että kuulun tässäkin asiassa siis vähemmistöön, minussa ei vaan ole olemassa sellaista ominaisuutta. Se on nähty. Hyi saatana! Minä en myöskään ole niitä ihmisiä kenelle kannattaa tulla avautumaan omista syrjähypyistään.

Loppuu Kotivinkin tilaus kun maksetun jakson lehdet on tulleet. Paska lehti.

Koska pahantuulisena ei pidä blogata, tänään asetin etusijalle YLE1:n BONNIE JA CLYDE - dokkarin
"Bonnie Parker ja Clyde Barrow olivat kuuluisa rikollisparivaljakko, joka ryösti pankkeja ja kauppoja Yhdysvalloissa 1930-luvun alkupuolella. Clyden kälyn muistelmateos taustoittaa kaksikon vaiheita uudesta näkökulmasta. Tuotanto: BBC, Yhdysvallat." Uusinta sunnuntaina ja voi katsoa ilmeisesti myös Areenassa.
Mielenkiintoinen dokkari, josta tuli myös uutta tietoa. Siitä ilmeni syykin miksi Clydestä kehittyi äärimmäisen vaarallinen "kalkkarokäärme" ja se ei ollut pelkästään luonnevika.
Juutuubissa se Merle Haggardin vanha "Legend of Bonnie & Clyde" -laulu coverina.

19.10.09

Elokuvia, annaaleja ja lunta

Jäänyt parin viikon ajaksi Elokuvamaanantait väliin, mutta nyt mukana.

Elokuva on Kramer vs. Kramer (1979, ohjaus Robert Benton)
Avery Cormanin samannimiseen romaaniin perustuva leffa kertoo Kramerin perheestä, jonka äiti, Joanna (Meryl Streep), lähtee "etsimään itseänsä" jättäen miehensä, Tedin (Dustin Hoffman) ja pienen poikansa Billyn (Justin Henry).

Tedin hyvässä nousussa oleva ura kääntyy laskusuuntaan, kun hänen pitää opetella poikansa kanssa pärjäämään miesten kesken. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen Ted oppii laittamaan ruokaa, tekemään kotiaskareita ja huolehtimaan pojastaan, mutta juuri, kun Ted on alkanut tuntea poikaansa, niin Joanna tulee takaisin vaatien Billyä itselleen ja alkaa oikeussalidraama.

Elokuva on laadukas ja koskettava ja toi aikoinaan Oscareita Streepille ja Hoffmanille.

Elokuva tuli mieleen siitä mielikuvasta mikä minulla on. Mielestäni elokuvassa on kohtaus jossa tullaan erilaisten kaprisreseptien kokeilun jälkeen tulokseen, että sama ruoka on aina parempi ilman sitä kaprista.

Koska tälle kapristen kulutustani rajoittaneelle mielikuvalle ei löytynyt juutuubista todisteaineistoa, otetaan toinen ruokakohtaus samasta elokuvasta.

Tottumaton Ted valmistaa lapselle aamupalaa.



Postiin tuli nettitilauksen johdosta Kansalaisen annaali. Lehden vuosikirja. Huikea opus!



Lunta oli tänään puussa ja maassa.

18.10.09

Sterkat


Stereoveljekset Dolby & Surround

-bloggerin kuvanlatauksessa häiriötä, toiseen blogiin meni kuva toisella yrityksellä, tätä piti syöttää ainakin viisi kertaa ennenkuin meni läpi.

Sunnuntaiklassikko, Del Shannon

Sunnuntaiklassikko, Del Shannon - Hats Of To Larry (1961)


Del Shannon (oikealta nimeltään Charles Weedon Westover, 30.12.1934 – 8.02.1990) oli yhdysvaltalainen rock-muusikko, joka nousi maineeseen singlellään "Runaway".

Muiden sunnuntaiklassikot.

17.10.09

Köyhyyden vastainen päivä

Ensimmäistä kertaa historiassa aliravittuja on yli miljardi. Nousua viime vuodesta on noin 100 miljoonaa.
Kaksi vuosikymmentä kestänyt maailmankaupan kasvu ei ole parantanut köyhimpien maiden työntekijöiden tuloja tai asemaa.
Eettisesti arvioiden vahvoilla on velvollisuus suojella heikkoja näiden ihmisarvon vuoksi.

Suomessakin on sekä nälkäisiä että asunnottomia.

16.10.09

Perjantai-ilta


Kotona on lämmin, vaikka ulkona on kylmä.
Posted by Picasa

Hyvää huomenta!


Karistetaanpa unihiekat silmistä, venytellään leukaperät ja valmistaudutaan perjantaipäivään!

15.10.09

Valokuvatorstai, rakkaus



Valokuvatorstain teemana on rakkaus.

Turvallinen koti
ja mukavaa seuraa aina lähellä kun vaan haluaa.
Eihän sitä nyt aina tartte paijata,
välillä voidaan vaikka riehua yhdessä.
Yhteinen elämä
ja kaikki sen vaihtuvat sävelet ja rytmit
jaetaan joka ikinen päivä
enemmän tai vähemmän sovussa

Blog Action Day 2009, Climate Change



Yksi päivä. Yksi aihe. Tuhansia ääniä.

Delissäni on 468 linkkiä ilmastonmuutoskirjoituksiin netissä useamman vuoden ajalta suomeksi tai englanniksi. Kirjoittajina maailman johtavia tiedemiehiä ja tutkimusjärjestöjä.

Parhaatkin skenaariot edellyttävät ihmiskunnalta suuria muutoksia kulutustottumuksissa, jos taas jatketaan "business-as-usual" kasvu-uralla kauhuskenaarioissa miljardit ihmiset ovat tuhoontuomittuja ja ollaan sellaisissa keskilämpölukemissa mitä ihmiskunta ei ole tähänastisen olemassaoloaikansa kuluessa vielä kohdannut. Siis muutaman vuosikymmenen sisällä eikä tuhansien vuosien päästä.

Nykyisestä taloustilanteesta ei siis pidäkään lähteä sille kasvu-uralle, joka edellyttäisi sitä että meillä olisi käytössämme useita maapalloja - vaan kestävän kehityksen sallimalle tasolle.

Me olemme ne ihmiset, joilla on tilaisuus vielä tehdä jotakin. Ei ole optiona jäädä seisoskelemaan tumput suorina, vaan jos aikoo jotakin tehdä, sen aika on nyt.
Mutta yleistä asennetta kuvaa se, että kun mainitsin tästä teemapäivästä eilen netissä, sain vastauksen tyypiltä joka ilmoitti aikovansa ajaa V8-autollaan koko päivän kaasu pohjassa kuluttaen [kiusallaan] bensaa niin paljon kuin kerkeää.

En ole kauhean optiminen, mutta ei olisi ensimmäinen kerta kun ihmisten parhaimmisto on noussut ja saavutuksillaan yllättämyt minut positiivisesti.


Kuun jäätikkö sulaa, meriveden pinta nousee. Miljardit ihmiset asuvat ja viljelevät sulamisvesistä muodostuvien jokien aluella (esim. Mekong, Ganges, Jangtse, Brahmaputra).

13.10.09

Infinite loop, FB-Twitter-Blogger-FB-Twitter



Tiedän että siellä on muutamia, jotka ihmettelevät että mitä siellä Feisbuukissa ja Twitterissä oikein tehdään, miltä siellä näyttää.

Ennen niin vilkas keskustelu blogien kommenttilaatikoista on siirtynyt Feseen, eikä pelkästään minulla vaan moni muu bloggaaja sanoo samaa. Tosin juuri nyt virrassani ei ole muuta kuin että Tare tykkää yhdestä videosta.

Facebook | Christoph Ryderern julkaisemat videot: Anti-Depressions-Video _ Nauruterapiahetki! :D [via Sanna]
  • Facebookista en viitsinyt ottaa kuvakaappausta kavereiden virrasta vaan omastani (koska en missään nimessä halua uhmata kavereideni yksityisyysasetuksia).
  • Twitterissä sen sijaan, joka ei ole muutenkaan oletusarvoisesti mikään walled garden vaan ihan julkinen, otin vaan rohkeesti hetkellisen näkymän overviewistani. Näkymä on twitteristä, moni kylläkin käyttää twitteriä muiden sovellusten kautta, esim. Tweetdeck on mukava käyttöliittymä.
Tuosta näkee vähän osviittaa miten erilaiset nämä kaksi suosittua palvelua on ja miten erilailla niitä käytän:
  • Feisbuukissa mulla on n. 100 kontaktia (enimmäkseen suomalaisia), ja seuraan kaikki heidän löpinänsä tarkasti, luen ja kommentoin ja "tykkään" ahkerasti. Laittelen linkkejä tai statuksia vähän samaan tyyliin kuin kahvipöytäkeskusteluun tuodaan uusia aiheita.
  • Twitterissä kontakteja on n. 2100 joten annan surutta mennä paljon ohi päivän mittaan, ei ole tarkoituskaan seurata kovin tarkasti. Kontakteista iso osa on englanninkielisiä, laittelen linkkejä ja retwiittailen (RT) jos jotakin mielenkiintoista ilmenee siellä tai muualla.
Yllä päivän sosiaalisen median annostus "for dummies", joita vähän saattaa ihmetyttää ja epäilyttää että kannattaako sinne sossumeediaan yleensäkään liittyä. Niin, ja minut saa sitten rohkeasti täpätä kaveriksi vaikka kummassakin :)

P.S. Tämä päivä oli duunissa varsin onnistunut. Parivaljakkomme, pomo ja minä, saimme yhteistyökumppanilta palautettakin ja koska pomoni on mainio esimies, hän välitti sen minullekin:
"Te olette parhaita!!!!! :)Kiitos ja iso käsi! Jatkakaa samaan malliin. Tää paivä lähti nimittäin juuri NIIN uuteen nousuun :)"
Kotijoukkoihin päästyäni vietin rentoa iltapäivää telkun ja itsetehdyn kasviskeiton äärellä. Kahvitkin join oikein tsipaniekkojen kanssa ja samalla katsoin Stephen Fryn Amerikan matkaa.
@stephenfry on suosittu twitterissäkin, 829,361 followers

12.10.09

NINJA ja oravanpyörä


Työuupuminen on usein mielenterveysongelmien taustalla. Mielen järkkymiseen voivat johtaa epäterve työyhteisö, huonosti organisoitu tai yksinkertaisesti liika työ. Tuloksena voi olla skitsofrenia, kaksisuuntainen mielialahäiriö tai vakava masennus, joka voi johtaa pysyvään työkyvyttömyyteen tai pahimmassa tapauksessa kuolemaan. Työuupumukseen liittyy joskus vaikeaa päihderiippuvuutta.

Elinkeinoelämän Keskusliiton lääkäri Kari Kaukinen esittää ettei uupumusdiagnoosin perusteella pitäisi työntekijälle maksaa sairausajan palkkaa.

Ensin ihmisen terveys tuhotaan, sitten hänet heitetään hyödyttömänä menemään. Näin se menee... kenenkähän tästä loppujen lopuksi pitäisi kantaa vastuu? Toisaalta vaaditaan pidempää työuraa, toisaalta neljäsosalla esiintyy uupumuksen oireita... Työelämästä on tullut oravanpyörä ellei peräti lihamylly.
"55–64-vuotiaista jopa 66 % kärsii vakavasta työuupumuksesta"
... mutta NINJA-joukoissakin (No Income, No Jobs Around) on kohta tungosta. Silloin ei stressaa työ vaan sen puute. Tai ei niinkään työn- vaan palkanpuute.

Jaahas, olenkin näköjään paasannut tästä ennenkin Itsekäs kapitalismi on pahasta mielenterveydelle.

[Selvyyden vuoksi minun nykyisellä työpaikalla ei tätä uupumus-ongelmaa ole, itse en ole työuupunut ja pientyöpaikassani pomoni on nuoresta iästään huolimatta erittäin hyvä esimies, samoin oli siinä yrityksessä jossa työskentelin 18 vuotta työurani alussa. Väliin on mahtunut myös hyvinkin stressaavia työrupeamia]

11.10.09

Sunnuntaiklassikko, huonossa seurassa oltu ja silleen...

Bad Company, Feel Like Makin' Love, 1975
laulaja Paul Rogers

Heh, tästä tulee aina mieleen ensimmäinen ihastukseni koulussa. Hän oli minua muutamaa luokkaa ylemmällä luokalla ja oli musiikkimiehiä. Monivuotisista merkillisistä yrityksistä huolimatta emme saaneet ihmissuhdetta aikaiseksi, mutta meitä yhdisti koulun lisäksi Bad Company, Lievestuoreen Kisapursi ja muutama muukin seikka.
The song was named the 78th best hard rock song of all time by VH1



Muiden klassikot.

10.10.09

Lauantaiaamuna lokakuussa




Viisi nuorta kuoli myöhään perjantaina syttyneessä omakotitalon palossa Naantalissa kuulin uutisista. Sairaalahoitoon on viety lisäksi yhdeksän nuorta, joista yhden vammat ovat vakavat.
Palon silminnäkijät epäilevät, että palo sai alkunsa takasta, jonne olisi pantu liikaa puita.

Monet nykyajan ihmiset eivät hallitse tulenkäsittelyä selvänäkään.

6.10.09

Mummelit ja papat

Mitä te ajattelette näistä uutisista että Suomessa sukulaistensa luona olevia sairaita vanhuksia palautetaan kotimaihinsa yksin vailla sukulaisia elämänsä loppuhetkiksi? Halvaantunut 82-vuotias nainen ei saa jäädä tyttärensä luokse Suomeen vaan hänet palautetaan Venäjälle jossa hänellä ei ole enää ketään sukulaisia.

Mitä mieltä olette näistä suomalaisista virkamiehistä jotka piiloutuvat lain taakse? Laki sanoo niin ja näin, inhimillisyydestä viis.

Jos oma äitisi on esim. dementikko, olisitko valmis laittamaan hänet yksin jonnekin ulkomaahan asumaan?

Helsinkiläiset vanhukset jäävät ilman ruokaa päiväkausiksi kun kilpailutettu ruokapalvelu ei vaan toimi.

Suomi, tämä ns. "hyvinvointivaltio", maailman 13. paras maa asua. Voi elämänkevät!

Hyvää vanhusten viikkoa vaan teillekin.

5.10.09

Oh no!


Hmmmph, Google, WTF?

Tänään olisi pitänyt kirjoittaa elokuvista kun on Moviemonday, mutta...
innostuin lukemaan blogejanne.

Ihmettelin myös GReaderiani lisääntyvän ärtymyksen vallassa, siitä nimittäin näyttivät häipyneen jakamistyökalut. Tässä vaiheessa minua alkoi melkoisesti nyppiä. Siis mitä helvettiä ne on menneet tekemään? Maailma on tietysti keskeneräinen, mutta MIKSI tuo nyt piti mennä muuttamaan kun se toimi aivan hyvin ennenkin ja tähän asti monta vuotta.

Rasittavaa. Jos Greaderissa ei ole näkyvissä muita työkaluja kuin tähti, niin mistähän valikosta ne varsinaiset työkalut saa esiin? Nyt kyllä väsyttää ja ärsyttää niin että panen koko koneen kiinni :(

4.10.09

Sunnuntaiklassikko, Orbison

Sunnuntaiklassikot

Tämänkertainen valintani on Roy Orbison - Crying
Huom. katsokaapa tarkasti videota, soittajien ja taustalaulajien joukko on vähintäänkin NIMEKÄS.


Tummat lasit oli miehen tavaramerkki. Tunteiden tulkki. Roy Orbison (1936-1988) menetti vaimonsa moottoripyöräonnettomuudessa ja poikansa tulipalossa. Hän itse kuoli sydäninfarktiin 1988.
"I liked the sound of [my voice]. I liked making it sing, making the voice ring, and I just kept doing it. And I think that somewhere between the time of 'Ooby Dooby' and 'Only the Lonely', it kind of turned into a good voice." —Roy Orbison

2.10.09

Smilingface


smilingface
Originally uploaded by Halo Efekti


Hyvässä seurassa!
SMILING FACE FILM by Yoko Ono

Added my smiling face to the group :) - "Flickr: SMILING FACE FILM by @YokoOno" ( http://bit.ly/19wDaZ )

Jos et ole flikkerissä voit lisätä oman hymynaamakuvasi tähänkin. Tarkoitus on kerätä kaikkien maailman ihmisten hymyilevä kasvokuva John Lennonin hymyn seuraksi.

1.10.09

Syyskuun 2009 suosituinta sisältöä

Syyskuun 2009 suosituinta sisältöä olivat Kiesi, twitter-ohjeet, 12 kuvaa, sunnuntaiklassikot, Internetin tietovirrat ja paikallisuus sekä valokuvatorstai.


Kaikista liikennelähteistä saapui yhteensä 2 955 käyntiä

* 10,59 %
Suora liikenne

* 48,43 %
Viittaavat sivustot

* 40,98 %
Hakukoneet

5230 näyttöä, 3777 yksittäisen sivun näyttökertaa. Suurinpiirtein 100 käyntiä per päivä.

Kuten olette huomanneet en paljon tilastoja seuraile, mutta kävin nyt vaihteeksi katsomassa.

Valokuvatorstai, kosto


Valokuvatorstain tämän viikon haastesana on kosto.

Huomasinpa että en ole erityisen kostonhimoinen, kun tämä aihe osoittautui tosi vaikeaksi, ei taas ollut oikein mitään kostonhimoista kuvattuna.

Pähkäilin ensin katuraivo/"karavaanari on kaikkien kaveri" -teeman ympärillä, mutta ei se oikein napannut itselläkään.

Sitten päädyin huumorilinjalle ja kaivoin oravakuvat esiin, ei nyt ihan närhen munat, mutta...

1.10.2009 ensilumi ja ruuan alv


1.10.2009
  • kotiintullessa huomasin että meidän mäellä olikin ollut päivänaikaan lumikuuro. Että ensilumi tuli sitten tänään ja illalla tuo sama määrä oli vielä maassa. Yäk!
  • ruuan alv-kanta laski, mutta kaupassa en sitä käynyt henkilökohtaisella tasolla tarkkailemassa.